Четвер, 28.03.2024, 14:26
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 124
Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

     З метою популяризувати літературу, залучити учнів до читання в шкільному відділі публічно-шкільної бібліотеки з 6 по 10 квітня був проведений щорічний тиждень дитячого читання «Дитина читає – Україна процвітає», який розпочався відкриттям «На гостину в бібліотеку». Відкрили свято переможці конкурсу «Найкращий читач -2015» - Кляпко Яна та Лук’янчук Юлія. Протягом тижня діяли книжково-ілюстративні виставки «Казковий світ» та «Україна у нас єдина». Під час тижня були проведені такі заходи, а саме: гра-конкурс «Книга – твій друг» для 6-8 кл, «Фантастична подорож у книжкове царство» (екскурсія в бібліотеку для 1 кл.) Серед учнів 4-х класів пройшов брейн-ринг «Знавці українських казок». Електронну презентацію книги «Мандрівка у книжковий світ» була проведена   для учнів 2-х кл., а з учнями 3-х кл. пройшов  конкурс «Найтовщий формуляр». Учні 5-х класів мали змогу познайомитися з книжковими новинками, для них був проведений бібліофест  «У гостях нова книга», а учні 9-х класів насолоджувалися поезією поетичного зорепаду «Письменники рідного краю».

     В кінці тижня був підведений підсумок. Переможці конкурсів були нагородженні грамотами та  подяками.

Світлана Ковальчук, Галина Гордійчук.

 

 

Переглядів: 599 | Додав: WWWWW_W | Дата: 20.04.2015 | Коментарі (0)

      З 23.03 по 29.03 року  в публічно-шкільній бібліотеці с.Рокитне проходив Всеукраїнський тиждень дитячого читання «Бібліотечна країна запрошує у казку». В рамках цього Тижня бібліотекарі підготували різноманітні цікаві заходи для юних читачів: прем’єри цікавих книг, мультимедійні години, віртуальні екскурсії, книжково-ілюстративні виставки на різну тематику. Все це робиться для того, щоб зацікавити маленького читача, привити йому любов до книги та читання.

     Саме дитяча книга несе мудре, розумне, добре слово дітям, які в майбутньому можуть стати великими вченими, винахідниками, письменниками.

     ПШБ с.Рокитне в рамках Тижня дитячого читання підготувала програму заходів, яка б зацікавила відвідувачів та книголюбів: презентація книжкової виставки «Улюблені книги наших читачів», віртуальні екскурсії «Музей Кобзаря» подорож – екскурсії бібліомістечком «Країна казкова – країна книжкова», експрес – диспут «Книга: електронна чи традиційна: дві суті», бесіда-вікторина «Вибір книги та її основні елементи», мультимедійна мандрівка «В гостях у Мультляндії», «Країна дозвілля». Тиждень пройшов цікаво, пізнавально та весело.

                       Ничипорчук С.Ф.

Переглядів: 551 | Додав: WWWWW_W | Дата: 06.04.2015 | Коментарі (0)

     19.03.2015 року з метою познайомити читачів з життям і творчістю Ліни Костенко та з нагоди відзначення 85-річчя з дня народження поетеси  в шкільній бібліотеці з учнями 5 класу був проведений поетичний зорепад «В її віршах – історія народу», на якому були присутні 22 читачі.

     Все що оточує велику українську поетесу вона втілює в рядки: це життя міст і сіл, природа, любов до землі, людей, рідного краю. Тому на заході поєднувалася біографія поетеси із звучанням її віршів, які читали учні. Адже авторка закликає зберігати створені людством духовні цінності:

… Не забувайте  незабутнє,..

     І не знецінюйте коштовне,

     Не загубіться у юрбі.

Переглядів: 491 | Додав: WWWWW_W | Дата: 30.03.2015 | Коментарі (0)

      Щороку в березні згадуємо ім’я того, кого по праву називають Пророком, Кобзарем – Т.Г. Шевченка. Тому  протягом тижня йому було присвячено різні заходи. Так, крім постійно діючого  ілюстративно-книжкового стенду-експозиції, була організована виставка книг однієї назви «Кобзар – це книга правди». На виставці були зібрані книги «Кобзар» різних років видання. Найстаріший «Кобзар» - з 1954 року, а  найновішого видання з 2013 року польською мовою. Всього було  представлено 7 екземплярі. Також  була проведена поетична година «Тарасове перо» з учнями 3 класу. На заході читали вірші Т.Шевченка як бібліотекарі так і учні: Гупалюк О., Шаповал В., Яцук В, та Прокопович К.

                         Бібліотекар  ліцею: Гордійчук Г.П.

  

   

Переглядів: 459 | Додав: WWWWW_W | Дата: 30.03.2015 | Коментарі (0)

 12 березня 2015 року.

Присутніх – 26 учнів, 6клас.

     Обладнання: книжково-ілюстративний стенд, макетна композиція, портрет вишитий Т.Шевченка, вишитий рушник.

План проведення

  1. Вступне слово

  2. Читання віршів (Зубок Н., Філімончук Ю., Борисовець М. та ін.)

  3. Інсценівка.

  4. У композиції використано «кобзар» Т. Г. Шевченка, вірші М. Рильського , Сосюри, В. Симоненка. Також звучали пісні на слова Т.Шевченка « Реве та стогне Дніпр широкий», «Зоре моя вечірняя», «Думи мої» та « Заповіт».

Захід проходив в бібліотеці.

Бібліотекарі та класний керівник Тіт О.О.

Переглядів: 446 | Додав: WWWWW_W | Дата: 30.03.2015 | Коментарі (0)

     25 лютого в ПШБ с.Рокитне було проведено літературний калейдоскоп «Рідна мова-духовності основа».
     Метою заходу було: виховувати любов до рідної мови, України, художнього слова, формувати культуру мовлення, показати красу і багатство рідного слова.
Переглядів: 517 | Додав: WWWWW_W | Дата: 02.03.2015 | Коментарі (0)

     З метою показати красу і багатство української мови за  допомогою народної творчості, творів письменників  і поетів, та викликати бажання вивчати рідну мову, милуватися її красою з учнями 7 класу було проведено літературне лото «Мовні перлини для кожної дитини».
     Після вступної частини  читачі відповідали на запитання «Кому належать ці рядки?», також була  міні-вікторина «Мовна зупинка», де на певних картках були розміщені питання про частини мови. Захід проходив у бібліотеці, присутніх було 15 учнів. Під час проведення заходу використовувалась виставка-кросворд «Мовна скарбничка» присвячена до Дня рідної мови, де крім книг були розміщенні вислови про мову, вірші, а найголовніше кросворди.

  
Переглядів: 735 | Додав: WWWWW_W | Дата: 24.02.2015 | Коментарі (0)

     З метою повторити і закріпити знання учнями казок, розвивати уяву, фантазію. Виховувати бажання  постійно поглиблювати свої знання, для учнів 2-5 класів було оформлено виставку-конкурс «Що за диво ці казки», на якій були представленні ілюстрації, виставка книг, запитання, уривки з казок. Читачі  з великим задоволенням взяли участь в конкурсі, який проходив з 9 по 20 лютого. Учасникам, які відгадували найбільше казок були  врученні призи, а саме: Кибукевич Валентині,(5кл), Пахнюк Тетяні та Нестерчук Ангеліні (4кл.), Ничипорчук Ангеліні та Богданець Катерині (5кл.), Ониськевич Соломії (3кл.), Артимовцю Станіславу та Цалковському Івану(2кл.) та ін.

Переглядів: 531 | Додав: WWWWW_W | Дата: 24.02.2015 | Коментарі (0)

     З метою ознайомлення з життям та діяльністю М.Вербицького, виховувати патріотичне  виховання та  повагу до  державних символів України з  учнями 6-А класу  19.02.2015 року в бібліотеці була проведена патріотична година «Державні символи України» присвячена до 200 - річчя від дня народження М.Вербицького та 150 - річчя звучання гімну України. До заходу читальний зал бібліотеки був прикрашений символікою України,  вишитими рушниками. В ході заходу учні знайомили присутніх з творчістю композитора, з  символікою України. Читали вірші, а також  пом’янули хвилиною мовчання тих хто боровся за Україну і загинув.
    Година проведена у співпраці з класним керівником. На захід була запрошена завуч з виховної роботи В.Євтушок.

Переглядів: 455 | Додав: WWWWW_W | Дата: 23.02.2015 | Коментарі (0)

     18.02.2015 року з метою зацікавити читачів до читання, розвивати в них мислення, кмітливість, для  користувачів 4 в класу була  проведена гра-вікторина «Хто казки знає, той і відгадає».
     Учні відгадували казки, «Добирали» героям пару, «Розпутували клубочок». У ході заходу також була використана виставка-конкурс «Що за диво  ці казки», Захід проходив у бібліотеці. Присутніх—21 чоловік.

Переглядів: 694 | Додав: WWWWW_W | Дата: 23.02.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 17 18 19 20 21 ... 24 25 »
Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов
Хостинг від uCoz