Вівторок, 16.04.2024, 09:10
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 124
Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Лютий » 7 » Книжкові новинки у фонді!
15:34
Книжкові новинки у фонді!
Друзі!
До  Вашої уваги нові надходження книг, що надійшли до фонду нашої бібліотеки.
Корисного Вам читання!

Есаулов О. Ю.
Канікули для Інформи / О. Ю. Есаулов. — Кіровоград: Імекс ЛТД, 2013. - 236 с.
     У принцеси Інформи канікули, і бажає вона їх провести в нашому, фізичному, світі. Випадково про це узнає хакер Костя. Зі своїми друж­ками він вирішує викрасти принцесу. І це їм вдається! Але невже принцеса нічого не зможе зробити заради власного звільнення? І невже Сергійко та його друзі нічого не вдіють, щоб допомогти принцесі? Чи зможуть друзі протистояти злому вірусу Макровіру, який підключається до цієї справи? І взагалі, чим закінчиться ці дивовижні канікули принцеси Інформи?

Ізбаш, Олекса
Військо Даждьбога: Казки та легенди про героїв, богів, духів давніх слов'ян / Худож.: Я. Кернер-Вернер - К: АВІАЗ, 2013.- 164 с.; іл.







Чемерис В. Л.
Ярославна: роман / В. Л.Чемерис. — Харків: Фоліо, 2013. - 508 с.
     «Ярославна» — це історичний твір про Стародавню Русь — і, вод­ночас, це роман про сучасність, про нас, хто живе зараз на Україні.
     Ярославна — одна з найвидатніших постатей Київської Русі, донька галицького князя Ярослава Осмомисла й жінка князя Ігоря Святославовича. Відомі й невідомі перипетії її життя та любові вже дев'ять століть хвилюють всіх, хто не байдужий до історії рідної країни. А взагалі-то «Ярославна» — це роман про княжі міжусобиці, що колись підірвали Русь і загрожують Україні зараз, це розповідь про віковічну боротьбу з кочівниками.

Т. Шевченко: невідомі сторінки життя:/ упорядк. Л. Цуріка. К.:  АВІАЗ, 2013.-72 с.; іл.
     ТАРАС ШЕВЧЕНКО — видатним українським поет, прозаїк, драматург, художник, політичний і громадський діяч. Існує думка, що перші десять років людини фор­мують її життя, філософію та майбутній життєвий шлях. Але метафізика буття формує людську долю по-своєму, видаючи «життєві кредити» та ставлячи на де­яких індивідуумів свої ставки.
     Саме прикладом таких явищ можна вважати Тараса Григоровича Шевченка.

Ім'я дитини в українській родині / Л. О. Белей; худож.- оформлювач О.М.Артеменко — Київ:ТОВ «Далечінь», 2013. —288 с.
     Ім'я надається людині при народженні й супроводжує її все життя. Кажуть, що ім'я навіть визначає долю людини. Так це чи ні, у будь-якому разі вибір імені для дитини є справою серйозною і відповідальною. Добре, коли батьки підходять до цього питання з повагою до тисячолітніх традицій, з бажанням і надією, що вибране ім'я личитиме їхній дитині, буде їй самій до вподоби.
     Ця книжка допоможе вам вибрати ім'я, гідне вашого сина чи доньки, онука чи онуки. Ви знайдете тут стислий огляд історії імен українців, християнський календар імен, а також словник, в якому можна вибрати конкретне ім'я, довідатися про первісне значення імені та ознайомитися із його скороченими й пестливими формами, які мають особливу популярність у приватному та сімейному спілкуванні.

Леонід Кравчук — Київ: ПАТ «ДАК «Укрвидавполіграфія», 2013. — 128 с.
     Леонід Кравчук — невід'ємна частина історії нашої країни. Не тільки тому що він — перший президент сучасної незалежної України, обраний українським народом. Не тільки тому що з його ім'ям нерозривно пов'язане прийняття Акта проголошення незалежності нашої держави. Його досі по праву вважають одним із найбільш професійних, гнучких та виваже­них політиків за всю історію сучасної України. Постать Леоніда Кравчука викликає неабиякий інтерес завдяки неоднозначності та непересічності цієї особистості. Є якийсь секрет його легендарної неординарності. Але все ж пригадаймо Фрідріха Ніцше, який стверджував, що завжди величним для історії є той, хто задав напрямок. Усвідомлює це і сам Леонід Макарович, який в одному із своїх постпрезидентських інтерв'ю наголосив, що усі його наступники на президентській посаді «лише продовжуватимуть робити те, що розпочав я. Добре чи погано, але лише продовжуватимуть».

Безумці: 3 історії кохання Михайла Ко­цюбинського та Олександри Аплаксіної: роман / Барбара Редінґ. — К. : ВЦ «Академія», 2012. — 184 с. — (Серія «Автографи часу»).
     Роман про таємниче кохання і драму двох людей — Михайла Коцюбинського та Олександри Аплаксіної.




Солдатенко В. Ф.
Проект «Україна». 1917—1920 рр. Постаті /В. Ф. Сол­датенко. — Кіровоград: Імекс-ЛТД, 2013. — 511 с.
     У цій книзі подані короткі матеріали про тих, хто стояв біля витоків відродження нації, розробляв платформу Української ре­волюції, керував її втіленням в життя, очолював політично-коор­динаційний центр національної державності, — М. Грушевського, В. Винниченка, М. Міхновського, Д. Дорошенка, П. Христюка, С. Голубовича, М. Порша та багатьох інших. Всі вони залишили достатньо рельєфний слід у житті нації. Їх прізвища фігурували в сотнях і тисячах важливих, іноді — справді доленосних докумен­тів, а від позицій, вчинків і дій багато в чому залежав вектор роз­витку великого європейського народу на одному з переламних рубежів вітчизняної історії.

Яневський Д. Б.
Проект «Україна». 30 червня 1941 року, акція Ярослава Стецька / Д. Б. Яневський. — Харків: Факт, 2013. — 283 с.
     Дослідження доктора історичних наук, журналіста, телеведучого Данила Яневського — для тих українців, які мають бажання дізнатися, чим було проголошення Акта відновлення Української держави: звитяжним вчинком українських патріотів, інтригою німецьких спецслужб чи части­ною детально продуманого плану націоналістів. Проаналізувавши відомі на сьогодні документальні публікації, спеціальні дослідження, архівні ма­теріали фондів Українського Національного Музею (Чикаго) та Наукового Товариства імені Т. Шевченка (Нью-Йорк), автор малює альтернативну до існуючої картину створення Організації українських націоналістів, її ролі та місця в історії передвоєнної Європи, з'ясовує її чисельність, відновлює імена реальних керівників та натхненників, творців та погребенників ОУН, фор­ми їхньої «співпраці» зі спецслужбами різних країн, джерела фінансуван­ня. У центрі документального розслідування — питання про легітимність Акта 30 червня 1941 р., обставини його народження та проголошення, полі­тичний вплив на український національний рух за умов німецької окупації.

Рощина Н.
Роксолана—Харків: ТОВ фірма «Антологія», 20ІЗ. —128 с.
     Вона була полонянкою, а стала султаншею. Була безправною рабинею, а стала вершителькою доль, могутньою правителькою, володаркою Сходу. Ім'я її — Роксолана. Історія цієї дивовижної жінки вражає: варто лише уявити, який шлях подолала юна українська дівчина від невільниці в гаремі турецького султані до його улюбленої дружини. Ще більш неймовірним здається її сходження на султанський трон. Чи тільки розум і врода були її зброєю? Звісно ж, ні. Воля і сила духу піднесли Роксолану на вершину, й вона залишилася там у всій своїй величі — надзвичайна жінка, частинка нашої історії.

ТАКОЖ ДО ВАШОЇ УВАГИ:
 
Вільчинський О. Останній герой
Звево І. Самопізнання Дзено
Енциклопедія сучасної України Т.13
Інва-net вип. 28
Лазарчук М.Я. Микола Вінграновський
Несбьо Ю. Безтурботний
Оксаніч С. Нація Колобків починає і виграє
Остен Дж. Емма
Роздобудько І. Арсен
Сорока Ю. Арахнофобія
Сорока Ю. Бій під Крутами
Хьог П. Тиша
Шмітт Е.-Е. Пан Ібрагім та квіти Корану

Переглядів: 688 | Додав: WWWWW_W | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов
Хостинг від uCoz