П`ятниця, 19.04.2024, 22:22
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 124
Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

    Публічно-шкільна бібліотека  с. Рокитне  турбується про своїх відвідувачів, розширює коло своїх послуг, забезпечує доступ до інтелектуальної, духовної їжі.

    На літній час ми організували літню терасу «Читай і засмагай». Сховавшись в затишному куточку від метушні, тут можна подихати свіжим повітрям, перегортаючи сторінки цікавого журналу, газети чи книги, насолодитися читанням. Бібліотечна літня тераса буде працювати з червня по серпень у погожі дні на території ПШБ.

   Так, у червні були проведені.

   14 червня для відвідувачів тераси було оформлено книжкову викладку для дітей «Канікули щаслива пора». Були виставлені твори дитячих письменників Сокол А.,  «Петрикові канікули» , «Повчальні пригоди хлопчика Колі», Сонечко, Чарівний світ казок,  Герасимеко М. «Політ на черешні» та дитячі журнали «Яблунька», «Малятко», «Юная леді» та інші.

  

    21 червня було викладено літературу «Ліки з Божої аптеки» - це  ХарченкоМ. Лікарські рослини і їх застосування, Смик Г. Знайдеш в рослині порятунок, Божья аптека, Мамчур Ф. Лікарські рослини на присадибній ділянці» тощо.

  

Підготували:

... Читати далі »

Переглядів: 603 | Додав: WWWWW_W | Дата: 14.07.2015 | Коментарі (0)

    7 червня на екскурсію до публічної бібліотеки завітали маленькі користувачі. Тема екскурсії:  «Сучасний світ книжок та комп’ютерів».

Ніна Кириловець.

 

 

 

  

Переглядів: 484 | Додав: WWWWW_W | Дата: 14.07.2015 | Коментарі (0)

    Мета: популяризація літератури, зацікавити дітей читанням та залучити їх до бібліотеки.

    Протягом  червня місяця шкільним відділом бібліотеки було проведено Літні читання «Літо, я, книга – друзі», які включали ряд масових заходів, а саме: був оформлений та діяв книжково-ілюстративний стенд  "Радісне літечко",  який не одноразово використовувався для проведення заходів; виставка-вікторина  "Подорожуємо з казковими героями".  Для учнів  початкових класів  була організована екскурсія  "Віконечко у природу", під час якої учні ознайомилися  з рослинами,та дізналися багато цікавих фактів про них; віртуальні читання "Невгамовний віршограй", учні залюбки слухали вірші сучасних поетів та подивилися ілюстрації до  прочитаних творів на комп’ютері, розгадували вірші-ребуси. Також  була проведена літературна година "Краса навколо нас" , яка допомогла учням розширити уявлення про залежність і зв'язок людини з природою. Не менш цікаво пройшли голосні читання "Віночок загадок та оповідань", відгадуючи загадки учні насторожливо слухали повчальні короткі оповідання.

    Для учнів середнього  шкільного віку були проведенні: електронна презентація "Квіткове царство", де учні милувалися квітами та дізналися про їхнє походження. Була підготовлена та проведена вікторина-гра "У світі рослин та тварин".

Бібліотекарі ліцею:

Ковальчук С.Ф., Гордійчук Г.П.

  

  

Переглядів: 422 | Додав: WWWWW_W | Дата: 14.07.2015 | Коментарі (0)

    З 1 червня в ПШБ с. Рокитне діє промо - виставка «Читай! Формат не має значення.

    Завітавши до бібліотеки на відвідини виставки ви ознайомитесь з «Давніми форматами», «Вічною класикою», «Трендові LOOK-u» саме такими розділами представлена виставка.

    А, ще біля виставки організоване опитування «Лайкни своєму формату читання», саме тут можна кинути свій лайк до скриньки за той формат, якому ви надаєте перевагу – паперова книга, електронна книга..

Запрошуємо на перегляд до  нашої бібліотеки.

Світлана Ничипорчук.

   

Переглядів: 469 | Додав: WWWWW_W | Дата: 14.07.2015 | Коментарі (0)

     27.05.15 року з метою доведення до свідомості учнів, що шкідливі звички є основною причиною порушення здоров’я; формувати в учнів негативне ставлення до шкідливих звичок (паління, вживання алкогольних напоїв, наркотиків): виховувати дбайливе ставлення до власного здоров’я.  В ПШБ с. Рокитне було проведено годину здоров’я  «Згубним звичкам скажемо: Ні!».

     Бібліотекарем Кириловець Н.Т. було розказано учням (10 клас), яку шкоду завдають згубні звички на здоров’я  людини.

     Присутніх: 15 учнів                                                  

Ничипорчук С.Ф.

Переглядів: 528 | Додав: WWWWW_W | Дата: 29.05.2015 | Коментарі (0)

     22 травня в День вшанування пам'яті воїнам, які загинули під час антитерористичної операції на сході України в ПШБ с. Рокитне проведено день пам’яті «Герої не вмирають».

     Бібліотекарі ще раз нагадали присутнім  про наших односельчан, які загинули за нашу волю, свободу та мир.

Мамочко, вибач за чорну хустину.

За те, віднині будеш сама.

Тебе я люблю і люблю Україну,

Вона, як і ти, була в мене одна…

     Вічна пам'ять воїнам, полеглим за Україну!

     Слава героям!

Ничипорчук С.Ф.

Переглядів: 523 | Додав: WWWWW_W | Дата: 29.05.2015 | Коментарі (0)

     З метою   виховання патріотизму, шанобливого ставлення до історичної пам'яті свого народу, до ветеранів Великої Вітчизняної війни, традицій своєї країни.., 7 травня в ПШБ с. Рокитне для 4-5-х класів було проведено історичну годину «День пам’яті та надії».

     Було оформлено книжково-ілюстративна виставка «Подвиг безсмертний-пам'ять нетлінна».

     Бібліотекар розповідала учням про участь українського народу у Великій Вітчизняній війні. Війна - це роки холоду і голоду, рідкісні листи з дому і госпіталю, зустрічі і прощання. Війна - це страх за себе, за своїх рідних, за товаришів, які поруч з тобою в землянці. Ми повинні пам'ятати про тих, хто так і не дізнався, чим скінчилася війна, не побачив свою Батьківщину вільною.

     Вічна пам'ять тим, хто піднімався в атаку, грудьми закрив амбразуру, йшов на повітряний таран, кидався з гранатами під танки, хто топив ворожі кораблі, пускав під укіс ешелони, хто стояв на смерть на полі бою, кого не зломили ні тортури, ані фашистські табори. Слава героям, полеглим в боях за свободу і незалежність нашої Батьківщини! Ми у них у вічному боргу.

     (Хвилина мовчання).

     Присутніх 15 користувачів.

            Ничипорчук С.Ф.

Переглядів: 501 | Додав: WWWWW_W | Дата: 19.05.2015 | Коментарі (0)

     Нещодавно ПШБ с. Рокитне отримала літературу від Рокитнівської гімназії, яка брала участь у благодійній акції «100 000 книжок для сільських бібліотек».

     Ми вважаємо, що проект «100 000 книжок для сільських бібліотек», який організувала М. Жолдак  дуже потрібний. Сільські бібліотеки таким чином поповнюються новими книжками для користувачів. Ми дуже вдячні адміністрації Рокитнівської  гімназії  і бібліотекарю Пахнюк М. І. за те, що за їх допомогою наша бібліотека поповнила свій фонд хорошою літературою для дітей і дорослих. Завдяки цій акції наша бібліотека отримала  71 примірників книг, які були подаровані учнями Рокитнівської гімназії. Ми вважаємо, що такі акції потрібно проводити.

Бібліотекарі ПШБ с.Рокитне.

  

Переглядів: 409 | Додав: WWWWW_W | Дата: 19.05.2015 | Коментарі (0)

Чорнобиль… Чорнобильник – полин.

І дзвони б’ють на сполох так тривожно…

Була пожежа. І вибух, лиш один!

Та нам його забути вже не можна.

     24 квітня в ПШБ с.Рокитне було проведено годину реквієм «Атомне століття раною горить». В бібліотеці оформлено виставку-спогад «Чорнобиль -29 років потому». В ході заходу було розказано учням про  найбільшу техногенну аварію в історії людства - вибухнув четвертий реактор Чорнобильської АЕС і сумарна радіація ізотопів, викинутих в повітря, склала 50 мільйонів кюрі, що в 30-40 разів більше, ніж при вибуху бомби в Хіросімі в 1945 році.

     Потім був перегляд документального фільму «Chornobyl Чорнобиль - хроніка важких тижнів»

https://www.youtube.com/watch?v=CHX9ZvTeIIs&list=PL78B26F74694AA653&index=3

     Перегляд відео «Правда про Чорнобиль»

http://www.jnsm.com.ua/cgi-bin/m/tm.pl?Month=04&Day=26

            Ничипорчук С.Ф.

Переглядів: 609 | Додав: WWWWW_W | Дата: 29.04.2015 | Коментарі (0)

     15 квітня працівниками ПШБ с.Рокитне у співпраці з працівниками СБК було проведено літературний ранок «Задзвенів пасхальний дзвін», для учнів 1-4-х класів.

     З метою розширити знання учнів про святкування Великодніх свят, розкрити зміст свят: вербна неділя, чистий четвер, Великдень. Відроджувати звичаї та обряди нашого народу, примножувати його традиції. Виховувати у школярів почуття любові до свого народу.

     Обладнання. Святково прибрана зала. На покутті ікони, на столі паска,  крашанки. Стіни в рушниках до Великодня. Оформлено книжково-ілюстративну виставку «Світле свято - Воскресіння!». Діти одягнені в національні українські костюми.

     Свято розпочалося розповіддю ведучої про Великдень. Діти читали вірші про паску, співали пісеньки «Дощик», «Христос Воскрес», «Квітуча Україна» тощо. Танцювальний колектив виконав танець «Свічка». Далі була інсценізація казки «Великодня казочка» як з’явилася на світ писанка,  де були казкові герої: курочка, лисичка, мишка, кішка, мама і донька Дарина, собачка «Сірко». Всі діти і дорослі були задоволені переглядом свята.

     Присутніх 90 чол.

            Ничипорчук С.Ф.

 

Переглядів: 543 | Додав: WWWWW_W | Дата: 20.04.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 16 17 18 19 20 ... 24 25 »
Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов
Хостинг від uCoz