Неділя, 19.05.2024, 10:09
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 124
Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

Благодійний фонд «Я – майбутнє України», місією якого є підтримка, захист та розвиток дітей в Україні, з 1 лютого по 10 травня 2018 року оголошує Всеукраїнський дитячий літературний конкурс «Я – майбутнє України» для учнів загально-освітніх шкіл І-ІІІ ступенів, вихованців ліцеїв, технікумів, училищ, коледжів України (до 18 років).
Метою конкурсу є популяризація читання, реалізація дитячої літературної творчості, заохочення дітей до створення перших якісних літературних робіт та спонукання їх до реальних кроків у літературному майбутньому своєї країни. Даний конкурс організовується в межах існуючих просвітницьких програм Благодійного фонду та є складовою І Міжнародного дитячого фестивалю «Literature Future».

Переможці Конкурсу представлятимуть свій навчальний заклад 7-8 вересня 2018 р. у фіналі Всеукраїнського дитячого літературного конкурсу «Я – майбутнє України», який відбудеться в місті Чернівці під час І Міжнародного дитячого фестивалю «Literature Future».
УМОВИ КОНКУРСУ.

Конкурсні твори у друкованому вигляді приймаються на адресу організатора конкурсу – Благодійного Фонду «Я майбутнє України» (вул. Богомольця, 1, м. Чернівці, 58001, з позначкою «На Конкурс»). Кінцевий термін подання конкурсних робіт 10 травня (за поштовим штемпелем). Твори в електронному вигляді приймаються на електронну адресу: lit.fest.ua@gmail.com. Контакт для запитань та деталей, що виникають у зв’язку із участю у Конкурсі: 0800503231 (безкоштовно для всіх абонентів) або надіслати на ел. адресу: lit.fest.ua@gmail.com.

На Конкурс приймаються тільки оригінальні авторські твори (ессе, новели, романи, тексти пісень, збірки творів тощо).

На розгляд приймаються прозові та поетичні твори, написані українською мовою на довільну тему.

Обсяг конкурсної роботи - необмежений.

Для участі у Конкурсі необхідно подати:

конкурсну роботу у друкованому вигляді на аркушах білого паперу формату А4. Аркуші усі мають бути пронумеровані, починаючи з титульної.

конкурсну роботу в електронному вигляді у форматі Word, шрифт Times New Roman, кегль – 14, назва файлу має містити назву оповідання (тощо) латиницею.

лист конкурсанта про себе у довільному порядку.

Твори мають бути оригінальними та авторськими.
НАГОРОДЖЕННЯ ПЕРЕМОЖЦІВ КОНКУРСУ

Нагородження переможців Конкурсу відбувається в рамках фінального заходу Всеукраїнського дитячого літературного конкурсу «Я – майбутнє України».
Місце та час проведення церемонії нагородження переможців Конкурсу визначається оргкомітетом літературного конкурсу «Я – майбутнє України».

Призери (І, ІІ, ІІІ місце) нагороджуються преміями у двох категоріях : 1- 4 класи та 5-11 класи (в тому числі й вихованці коледжів і ліцеїв).

У кожній з категорій призовий фонд становить: І місце – 10 тисяч г ... Читати далі »

Переглядів: 588 | Додав: WWWWW_W | Дата: 08.02.2018 | Коментарі (0)

З метою виховання у громадян, особливо молоді  поваги до історичного минулого Українського народу та у зв’язку з 100-річчям героїчної загибелі юнаків у бою під Крутами 29 січня 2018 року в бібліотеці –філії с. Рокитне проведено історичну годину «Крути: бій за майбутнє».

Було оформлено виставку-пам'ять «Крути: подвиг і трагедія».

З присутніми переглянули відео «Пам’яті героїв Крут». Для учнів 10 кл.

Переглядів: 431 | Додав: WWWWW_W | Дата: 01.02.2018 | Коментарі (0)

17 січня в бібліотеці-філії та СБК с.Рокитне проходило свято коляди «Колядками і щедрівками свято проводжаємо!». В заході приймали участь учні різні категорії користувачів (від дошкільнят до дорослого покоління).

Сцена була святково прикрашена в стилі української хати з господинею до якої приходили колядники колядувати та щедрувати. Виконувалися такі колядки «Святая Варвара», «Добрий вечір тобі…», «Нова радість стала…», «Радуйся земле», «А ми люди подорожні..», щедрівки «В цьому дворку, як у вінку», «Ой сивая та зозуленька», обряд «Водіння кози». Господиня всім колядникам роздавала коляду. Свято проходило в піднесеному і святковому настрої. Присутніх на святі було 150 дітей та дорослих, які з захопленням слідкували за святом і колядували разом з учасниками свята.

Світлана Ничипорчук.

Переглядів: 316 | Додав: WWWWW_W | Дата: 18.01.2018 | Коментарі (0)

Шановні користувачі! В бібліотеці-філії с. Рокитне до новорічно-різдвяних свят оформлено новорічні інсталяції «У зимову холоднечу зігріє гарна книга», «Різвяна казка», «Зимова хурделиця», «Зима у книжковому місті» також є новорічна ялинка, затишний камін з символом року собачкою, які стали популярні серед користувачів нашої бібліотеки.

Всіх гостинно запрошуємо!

                                                           до бібліотеки-філії с.Рокитне, вул.Соборна,13.

            Світлана Ничипорчук.

Переглядів: 376 | Додав: WWWWW_W | Дата: 16.01.2018 | Коментарі (0)

Шановні користувачі!

Запрошуємо Вас взяти участь у анкетуванні на визначення «Кращої книги Рівненщини» - 2018.

Про конкурс

Обласний конкурс "Краща книга Рівненщини" заснований Рівненським обласним відділення Української бібліотечної асоціації (РОВ УБА) у 2009 році та проходить щорічно у рамках Програми підтримки національного книговидання, популяризації української книги та сприяння книгорозповсюдженню в Рівненській області.

Основними завданнями конкурсу є виявлення кращих видань місцевих авторів, виховання культури читання та любові до книги серед дітей та молоді.

Для організації та проведення конкурсу щорічно обирається організаційний комітет та журі, до складу яких входять відомі краяни: громадські діячі, письменники, художники, журналісти, краєзнавці.

Участь у конкурсі беруть: історико-краєзнавчі дослідження, науково-популярна, пізнавальна література, біографічні дослідження, присвячені видатним діячам науки і культури, мемуари, поетичні та прозові твори, довідкові видання місцевих авторів та видавництв.

Конкурс проходить в 2 етапи: перший (під час якого різними формами виявляється позитивна думка читачів про друковані видання Рівненщини) та другий (остаточне визначення книг-переможців членами журі конкурсу).Участь в конкурсі беруть книги, які вийшли друком впродовж 5-ти останніх років.

Номінації конкурсу:

- "Краще історико-краєзнавче видання";

- "Краще довідкове видання";

- "Краща поетична збірка";

- "Краще прозове видання";

- "Краще видання з мемуаристики та документалістики";

... Читати далі »

Переглядів: 413 | Додав: WWWWW_W | Дата: 25.12.2017 | Коментарі (0)

Майстер – клас по виготовленню новорічних прикрас організували працівники бібліотеки – філії с.Рокитне. Юні учасники заходу із задоволенням вирізували символ Нового року собачку, різнокольорові сніжинки та різдвяні янголи, ялинки, дивилися новорічні мультфільми та співали колядки.

Створення новорічного декору – це веселий процес, адже що може бути душевніше і красивіше іграшок, виготовлених своїми руками? Творчість приносить масу позитивних емоцій, виховує естетичний смак, залучає до спільної праці, а яскраві декорації створюють у бібліотеці затишну домашню атмосферу.

Світлана Ничипорчук.

Переглядів: 324 | Додав: WWWWW_W | Дата: 25.12.2017 | Коментарі (0)

В бібліотеці філії с. Рокитне було проведено екскурсії до музейної експозиції «Народна творчість с.Рокитне», де присутнім розповідали про учасників колективів та їхню діяльність.

Світлана Ничипорчук.

 

 

 

 

Переглядів: 341 | Додав: WWWWW_W | Дата: 16.11.2017 | Коментарі (0)

«Мова – безсмертя народу»

         О. Плачинда

З метою виховання в учнів любові до української мови, почуття гордості за те, що ми українці ; вчитися бути патріотами своєї країни, гідно з честю ставитися до надбань минулих поколінь, за свободу і незалежність України.

До Дня української писемності та мови для учнів 7-х класів бібліотека –філія с.Рокитне провела бібліомікс «До мови доторкнемося серцем».

Вже стало традицією в цей день знайомити користувачів з літературою про рідну мову та її значенням в житті людини.

Було оформлено виставку літератури «Бринить, співає наша мова». На виставці представлені художні твори та поезія українських авторів, книжкові видання по історії виникнення та розвитку української мови.

Цікаво проходила вікторина де всі присутні перевірили свої знання з мови.

Тож плекаймо всі разом ту мову, що дісталась нам у спадок від наших пращурів!

Світлана Ничипорчук.

Переглядів: 351 | Додав: WWWWW_W | Дата: 16.11.2017 | Коментарі (0)

До дня працівників культури бібліотекарями с. Рокитне було оформлено виставку робіт з квілінгу учня 8-го класу Рокитнівського НВК Богданця Анатолія та виставку робіт з декоративно-прикладного мистецтва жительки с. Рокитне Богданець Наталії Павлівни, також колаж фотографій до та після ремонту сільського Будинку культури.

Світлана Ничипорчук.

 

Переглядів: 313 | Додав: WWWWW_W | Дата: 16.11.2017 | Коментарі (0)

Інститут філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка запрошує тих, хто відчуває бажання і потребу писати художні тексти (вірші, прозу), перекладати, а також рецензувати літературні твори і явища культури, взяти участь у конкурсі «Стань письменником».

Якщо ви хочете дізнатися критичну думку щодо своїх текстів, якщо вагаєтесь, чи треба вам вчитися писати, чи можливе видання ваших творів – надішліть їх на електронну адресу конкурсу і отримайте фаховий відгук від відомих письменників, видавців, блогерів. Це допоможе вам як автору-початківцю зорієнтуватися у своїх можливостях і бажаннях, а нам – відкриє очі на ваш талант!

Всеукраїнський конкурс літературної творчості для учнів 10–11 класів «СТАНЬ ПИСЬМЕННИКОМ!» (далі – Конкурс) проводиться згідно з базовими положеннями статутних документів Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Мета Конкурсу

Метою Конкурсу є виявлення обдарованих учнів 10–11 класів, професійна орієнтація та популяризація освітніх програм Інституту філології, у тому числі бакалаврської освітньої програми «Літературна творчість, українська мова і література». Конкурс покликаний сприяти подальшій літературній діяльності учасників та отриманню відповідної фахової освіти в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.

Конкурс проводиться щорічно. Термін подачі робіт на Конкурс – з 1 листопада по 25 грудня. Оголошення результатів Конкурсу – у березні наступного року.

У Конкурсі можуть брати участь учні 10–11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, учні професійно-технічних і навчальних закладів І–ІІ рівнів акредитації.

... Читати далі »

Переглядів: 365 | Додав: WWWWW_W | Дата: 09.11.2017 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 24 25 »
Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов
Хостинг від uCoz