Вівторок, 21.05.2024, 07:12
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 124
Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

Тож вивчайте рідну мову

Вже тепер з маленьких літ.

Українське наше слово

Хай звучить на цілий світ!

Хай лунає мова в світі

Повна сили і тепла.

Не цурайтесь мови, діти,

Не замутьте джерела!

До Міжнародного дня рідної мови з учнями 8 класу було проведено літературний калейдоскоп «Мова рідна! Ти ж як море…». Під час якого діти продемонстрували власні знання та вміння: читали вірші про мову, виконували колискові пісні, пригадували прислів’я та приказки про мову, відгадували загадки, приймали участь у конкурсі ерудитів та мовному конкурсі. Це дало їм змогу відчути себе частинкою великого народу, який володіє найбільшим скарбом – мовою. Українська мова – це безмежний океан. Вона мелодійна, як пісня солов’їна. Наша мова прекрасна та барвиста, наче дощова веселка. Не можна ходити по рідній землі, не зачарувавшись виплеканою народом у віках рідною мовою. Якщо вмирає мова, зникає з лиця землі й народ, який протягом багатьох віків творив її. Тому треба любити рідну мову, берегти й захищати, як найкоштовніший скарб.

Світлана Ничипорчук.

Переглядів: 369 | Додав: WWWWW_W | Дата: 03.03.2017 | Коментарі (0)

З 20 лютого 2017 р. в області стартує щорічний Конкурс дитячого читання «Книгоманія - 2017».

Конкурс проводиться у чотири етапи.

Перший етап - відбірковий - до 1 березня.

Другий етап - бібліотечний - до 15 березня.

Третій (районний) етап - до 1 квітня.

Обласний етап - до 1 травня.

Вікова категорія - 6 - 7 клас.

На кожному етапі визначаються по 2 переможці - по одному з 6 -го і 7-го класів, які отримають звання «Суперчитач бібліотеки», «Суперчитач району», «Суперчитач області».

Конкурс завершується фестивалем дитячого читання «Книгоманія». який проводиться у Львові 1-3 червня 2017 р.

Детальніше про конкурс за посиланням:

http://lodb.org.ua/novyny/polozhennya-pro-oblasnyj-konkurs-dytyachogo-chytannya-knygomaniya-2017

Переглядів: 384 | Додав: WWWWW_W | Дата: 02.03.2017 | Коментарі (0)

14 лютого працівниками бібліотеки-філії с.Рокитне  та СБК було проведено літературно-музичну композицію «На крилах кохання».

Метою свята було ознайомити молодь з історією виникнення свята, особливостями його святкування, виховувати толерантне ставлення між хлопчиками та дівчатками, сприяти їхньому згуртуванню.

Зал був прикрашений кульковими сердечками. Під звуки ліричної музики свято розпочиналося такими словами:

Із чудовим днем любові,

Щирі сердечні вітання,

Хай буде у житті доволі

І ласки, й ніжності, й кохання!

Були проведені конкурси : «Освідчення в коханні», «Стріли амура», «Валентин і Валентинка», проходив поетичний конкурс на краще виконання вірша про кохання та інші. Всіх  учасників було нагороджено призами. Свято проходило цікаво та весело.

Працівники бібліотеки.

 

Переглядів: 496 | Додав: WWWWW_W | Дата: 20.02.2017 | Коментарі (0)

13 лютого в бібліотеці-філії с.Рокитне було проведено майстер-клас «Валентинка своїми руками».

День Святого Валентина - свято, яке відзначають щороку 14 лютого. З недавніх пір це свято набуло неабиякої популярності. Щоб висловити свої почуття на день закоханих дарують «валентинки», проте набагато приємніше отримати «валентинку», зроблену власними руками, – адже ця листівка буде креативною, індивідуальною та неповторною.

Під час нього було озвучено, як саме і коли з’явилися перші валентинки. Діти з задоволенням підбирали матеріал, складали ескізи майбутніх шедеврів та жваво обговорювали виконану роботу, адже кожна дитина вкладала часточку серця у свою роботу. Було створено диво-дерево з валентинок.

                                                                     Працівники бібліотеки.

Переглядів: 411 | Додав: WWWWW_W | Дата: 16.02.2017 | Коментарі (0)

Обдарованих дітей із родин учасників АТО та загиблих за часів Майдану та АТО запрошують узяти участь у проекті видання дитячого літературного альманаху «Ангел на ротації».

Видання передбачає поетичні та прозові доробки (казки, легенди, оповідання) наймолодших письменників Рівненщини, яких безпосередньо торкається питання української жертовності та героїзму, котрі проявляють їхні батьки та рідні.

Тема – патріотизм, любов до батьків, України та рідного краю, його природи та суспільного середовища.

Умови публікації: приймаються 3-4 вірші або прозовий текст (казка, оповідання), розміщений на 3-х сторінках документу Microsoft Word формату  А-4, (14 кегль, Times New Roman, одинарний міжрядковий інтервал).

Термін подання творів: до 5 березня 2017 року.

Роботи надсилати (на диску) із повним ім’ям, прізвищем автора та короткою біографічною довідкою на адресу: м. Рівне, вул. Симона Петлюри, 1, Рівненській організації Національної спілки письменників України або на електронну адресу: roonspu@gmail.com  для попереднього узгодження.

Джерело:

http://rdob-blog.ucoz.ua/news/stante_chastinoju_novogo_literaturnogo_almanakhu_angel_na_rotaciji/2017-02-06-869

Переглядів: 361 | Додав: WWWWW_W | Дата: 08.02.2017 | Коментарі (0)

Конкурс «Наша спадщина» проводиться у рамках Всеукраїнського патріотичного культурно-освітнього проекту «Всесвітня спадщина в руках молоді», що покликаний популяризувати надбання національної та всесвітньої культурної спадщини.

Ініціаторами та організаторами Конкурсу є: Міжнародний фонд культурного співробітництва та Державна бібліотека України для юнацтва.

Мета і завдання Конкурсу

Конкурс проводиться з метою:

Підвищення культурного рівня молоді, формування шанобливого ставлення до всесвітньої, національної спадщини та української мови.

Виховання патріотизму на підґрунті вивчення національних традицій та позитивних прикладів з історії українського народу.

Забезпечення взаємодії та співпраці між державними органами виконавчої влади, громадськими організаціями, установами та навчальними закладами.

Завданням Конкурсу є:

виявлення творчих здібностей та залучення молоді до творчої діяльності та активної участі у культурному житті рідного краю.

У Конкурсі беруть участь: поети, письменники, художники, майстри та аматори декоративно-ужиткового мистецтва тощо; учнівська, студентська та робітнича молодь; дослідники історико-культурної, природної та нематеріальної спадщини України.

Вікова категорія молоді – 14-30 років незалежно від расової, релігійної та соціальної приналежності.

Умови проведення Конкурсу.

 Тематика Конкурсу – «Культурна і природна спадщина України».

Конкурс проводиться у 5 номінаціях:

Малюнок/Картина: «Моя мальовнича Україна» (формат малюнку/картини А4, А3).

Вироби народного промислу: «Рукотворні скарби» (кераміка, природний матеріал, витинанка, розпис на склі тощо).

Вишивка «Полотно життя» (рушник, сорочка, скатертина, серветка тощо).

 Писанка «Кольорова Україна».

Твір «Наша мова калинова» (власний: вірш, проза, есе, нарис тощо). Обсяг конкурсної роботи не повинен перевищувати 0,2 умовних друкованих аркуша або 5 аркушів формату А4 (шрифт Times New Roman, кегль 14, інтервал 1.5, поля стандартні).

Учасники заповнюють заявку-анкету:

– ПІБ учасника (повністю) або назва колективу (ПІБ та кількість учасників);

– дата народження;

– навчальний заклад : факультет, курс, клас;

– місце роботи;

– домашня адреса, контактний телефон;

... Читати далі »
Переглядів: 429 | Додав: WWWWW_W | Дата: 08.02.2017 | Коментарі (0)

Днями в бібліотеці-філії с. Рокитне було проведено віртуальну подорож по Музею Української революції 1917-1921рр.

Експозиція музею охоплює історичні предмети й документи з початку ХХ століття, добу УНРЗУНРУкраїнської ДержавиДиректорії УНРПершого та Другого зимового походів УНР.

Центром експозиції є 4 Універсал Центральної Ради, яким проголошено повну державну самостійність УНР 22 січня 1918 року.

Бібліотекар розповідала, що експонати відображають усі етапи розвитку державницького руху початку ХХ ст., створення і діяльність Української Центральної Ради, уряду — Генерального Секретаріату, згодом Народних міністерств, Армії УНР, тут містяться унікальні комплекси генерала М. Капустянського, полковників Є.  Коновальця та Р.  Сушка.

З користувачами ми помандрували по фото-галереї, переглянили відео «Кінохроніка доби УНР», подивилися реконструкцію одностроїв Армії УНР, усім було цікаво і пізнавально.

Світлана Ничипорчук.

 

Переглядів: 464 | Додав: WWWWW_W | Дата: 06.02.2017 | Коментарі (0)

 

Зимова Пасха вже настала!                                      Предвічний Бог родився днесь!

                     І Сонце правди возсіяло!                                                              Господній світ у славі весь!

З метою прищеплювати дітям любов до традицій та звичаїв українського народу , вчити показувати свої вміння і навички, створювати гарний настрій для себе та оточуючих було проведено свято коляди «Рождество Христове». В бібліотеці оформлено виставку–інсталяцію «З Новим роком та Різдвом Христовим!»

На святі діти  і дорослі співали колядки «Нова радість», «Радуйся Маріє», «Через поле широкеє ішла Божа Мати», «Ой у лісі, лісі», «Ой підемо християни», «Землю іудейську нічка скрива..», «На рожденнє, удівленнє», «Добрий вечір тобі, пане господарю», «Щедрий вечір, добрий вечір».

Всі учасники отримали  різдвяні подарунки. Свято пройшло піднесено та радісно.

Присутніх 55 чоловік.

Світлана Ничипорчук.

Переглядів: 431 | Додав: WWWWW_W | Дата: 17.01.2017 | Коментарі (0)

З метою не забувати многостраждальної історії нашого народу. Допомогти учням глибше усвідомити значення історичної спадщини про Голодомор     1932 – 1933 років; виробляти вміння самостійно аналізувати  і робити висновки. Виховувати почуття співпереживання, пошану до історичного минулого українського народу. В  бібліотеці-філії с.Рокитне  проводилася година спомину «Голгофа голодної смерті». Для учнів 5-6 класів. Присутніх 11 чоловік.

                                                                                                           Світлана Ничипорчук.

Переглядів: 397 | Додав: WWWWW_W | Дата: 01.12.2016 | Коментарі (0)

Днями в бібліотеці с. Рокитне проходили заходи до дня гідності і свободи.

Присутні переглянули документальний фільм «Революція гідності. Спецпроект ICTV». https://www.youtube.com/watch?v=qukYAlUHX6k

Європа це чудові місця, які треба побачити, вирушити в подорож по Європі легко. Цікаво проводилася віртуальна подорож столицями європейських країн «Ми подорожуємо Європою». https://www.youtube.com/watch?v=KqsIKUweI1Q

Заходи проводилися для різної категорії користувачів.

                                                                                                        Ничипорчук С.Ф.

Переглядів: 473 | Додав: WWWWW_W | Дата: 28.11.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 10 11 12 13 14 ... 24 25 »
Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов
Хостинг від uCoz