Вівторок, 30.04.2024, 08:21
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 124
Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

     21.07.2016 року в  бібліотеці проведено літературний портрет «Нескорена і горда Олена Теліга».

     Присутні ознайомилися із життєвим  шляхом та творчою спадщиною Олени Теліги – поета, публіциста, громадського діяча та великої патріотки.  Юнаки та дівчата з цікавістю роздивлялись світлини із життя О. Теліги, слухали її поезії, переглянули тематичну викладку літератури «Коротке життя довжиною у вічність».

Світлана Ничипорчук.

Переглядів: 427 | Додав: WWWWW_W | Дата: 05.08.2016 | Коментарі (0)

     6.07.2016 року з метою ознайомлення дітей з народними звичаями, традиціями та обрядами в бібліотеці для учнів 6-го класу було проведено годину народознавства «На калину роса впала – в нас на вулиці купала».

               Бібліотекарі розповідали, що в день на свято Івана Купала люди збираються біля річки, навколо вогнища, коли зійшла на небі перша зірочка, і веселяться, щоб прогнати все зле, набратися сил перед жнивами, бо, вважалося, що вода і вогонь очищають, оздоровляють людину. Також цілющих властивостей набирають у цю ніч всі лікарські рослини, розцвітає таємнича квітка папороті.

            Присутніх 16 чоловік

Світлана Ничипорчук.

Переглядів: 476 | Додав: WWWWW_W | Дата: 05.08.2016 | Коментарі (0)

     Літературний конкурс «Напишіть про мене книжку!» заснований у 2015 році видавництвом «Фонтан казок» із метою спровокувати українських письменників на творення актуальних високохудожніх повістей для сучасних дітей і молодших підлітків – таких повістей, у героях яких сучасні українські діти й молодші підлітки «упізнавали б себе».

     Умови конкурсу та вимоги до конкурсних рукописів:

1. До участі в конкурсі запрошуються українські письменники, які працюють для дітей, – на рівних умовах як відомі автори, так і дебютанти. Єдине обмеження: на час подачі рукопису на конкурс авторові має виповнитися 18 років. Один автор може подавати на розгляд кілька творів, які відповідають умовам конкурсу, – кожен із цих творів оцінюватиметься окремо.

2. Конкурс проходить у двох номінаціях:

– «Добрі пригоди» – повісті для дітей молодшого шкільного віку;

– «Книжка про мене» – повісті для дітей середнього шкільного віку.

3. Вимоги до тексту:

– за жанром це має бути повість – себто цілісна історія, а не збірка оповідань чи казок; у номінації «Добрі пригоди» допускається цикл із не більше трьох коротких повістей, однак стилістично однорідних і неодмінно з одним і тим само ключовим героєм чи героями;

– у центрі оповіді неодмінно має бути образ сучасної української дитини – її світ, її життя, її мрії і прагнення, її уявлення про майбутнє;

– сюжет повісті може бути який завгодно – психологічний, казковий, містичний, фантастичний тощо, – однак у тексті, поданому в номінацію «Добрі пригоди», неодмінно має бути пригодницька домінанта;

– читацька авдиторія текстів, поданих у номінацію «Добрі пригоди», – діти молодшого шкільного віку (6+); у номінацію «Книжка про мене» – діти середнього шкільного віку (9+);

– обсяг тексту: від 100 тисяч комп’ютерних знаків із пробілами – для номінації «Добрі пригоди»; від 160 тисяч знаків із пробілами – для номінації «Книжка про мене»;

– мова твору: українська; тексти іншими мовами не розглядаються;

– твір раніше не виходив окремою книжкою чи складовою книжки (публікація в літературних журналах, у тім числі електронних, усього твору чи його частини не є перешкодою для того, щоб подати твір на конкурс).

4. Рукописи приймаються на розгляд із 1 червня по 31 серпня 2016 року включно. Подавати їх слід в електронному вигляді у форматі doc, docx, rtf або pdf на електронну адресу concurs@fontan-book.com (скринька працюватиме з 1 червня). У темі листа неодмінно слід вказати номінацію: «Добрі пригоди» або «Книжка про мене». Разом із текстом в окремому файлі такого ж формату автор подає відомості про себе, обов’язково: ім’я і прізвище та контактну інформацію – телефон і мейл. Увага: у файлі з текстом конкурсної повісті не слід вказувати жодних відомостей про автора!

5. Авторам категорично заборонено у будь-який спосіб і під будь-яким приводом спілкуватися з членами журі про свої рукописи, зокрема й повідомляти їм про своє авторство того чи іншого рукопису – до оприлюднення офіційн ... Читати далі »

Переглядів: 505 | Додав: WWWWW_W | Дата: 05.07.2016 | Коментарі (0)

     Днями в бібліотеці філії с. Рокитне відкрився Центр обслуговування громадян електронною інформацією (ЦОГ ЕІ). Бібліотекар Кириловець Н. Т. ознайомила присутніх з послугами, які надаються центром.

      Це:

- Забезпечення жителям Рокитнівщини  доступу до державних та регіональних електронних інформаційних ресурсів;

- Надання консультативних послуг з питань доступу та використання електронних сервісів;

- Допомога у налагодженні комунікації між громадянами та органами влади в режимі он-лайн;

- Формування взаємовигідного співробітництва з органами місцевої влади для поширення і використання інформації, необхідної громадянам;

- Сприяння мешканцям регіону в освоєнні застосування ІКТ для використання е-урядування;

- Подолання інформаційної нерівності;

- Проведення інформаційно-просвітницьких кампаній для популяризації нововведених сегментів електронного урядування;

- Розширення асортименту бібліотечних послуг в рамках е-урядування.

     Присутні на відкритті були жителі села та користувачі бібліотеки.

Детальніше про Центр  обслуговування громадян  електронною  інформацією можна ознайомитись за посиланням:

http://rokitnelibr.at.ua/index/centr_obslugovuvannja_

gromadjan_elektronnoju_informacieju_cog_ei/0-67

Світлана Ничипорчук.

Переглядів: 734 | Додав: WWWWW_W | Дата: 13.06.2016 | Коментарі (0)

     30.05.2016 року з метою розширення уявлення учнів про вплив тютюнового диму на організм людини. Формування в учнів стійкого  бажання вести здоровий спосіб життя; виховувати дбайливе ставлення до свого організму, свого здоров'я, і здоров'я майбутніх дітей. В бібліотеці с. Рокитне для учнів 8-11 класів було проведено відео-бесіду «Що обрати: куріння чи здоров’я». Бібліотекар розповідала присутнім про історію вживання тютюну, вплив куріння на організм людини і чому слід кинути курити. Також було переглянуто відео про шкоду куріння «Правда про куріння».

Ничипорчук С.Ф.

Переглядів: 425 | Додав: WWWWW_W | Дата: 03.06.2016 | Коментарі (0)

     Днями в публічній бібліотеці с. Рокитне  для учнів 6-го класу було проведено інформ-хвилинку «Цікаве про Європу та країни Європейського Союзу». Бібліотекарі з присутніми віртуально мандрували країнами Євросоюзу. Діти дізналися багато цікавого про Європу: кількість населення, поділ Європи і ще багато корисної і пізнавальної інформації.

                Ничипорчук С. Ф.

Переглядів: 724 | Додав: WWWWW_W | Дата: 23.05.2016 | Коментарі (0)

     4 травня працівниками публічної бібліотеки та сільського будинку культури с. Рокитне було проведено дитячий ранок «Пасхальний передзвін».

     Було оформлено виставку пасок та писанок. Ведучі розповідали дітям про Великдень у звичаях та легендах, різні прикмети та повір’я, виникнення цього свята.

     Діти виконували пісеньки та віршики «Христос Воскрес», «Великий день» тощо. Потім журі визначило три перших місця за оформлення Великоднього кошика: І місцеЛесковець Катя, ІІ місце - Панасюк Аня, ІІІ місце - Богданець Марина.

     В кінці заходу всім дітям, що приймали участь було вручено невеличкі подарунки. Всі діти були задоволені проведеним заходом.

Ничипорчук С.Ф.

   

  

... Читати далі »

Переглядів: 523 | Додав: WWWWW_W | Дата: 06.05.2016 | Коментарі (0)

     З метою  навчати учнів уболівати за минуле своєї держави,  поглибити  знання про трагедію віку – вибуху на ЧАЕС, розвивати в учнів потребу будувати, створювати, відроджувати заради України; виховувати почуття сприймання чужого болю як свого, повагу до людей, які віддали своє життя в ім’я майбутнього життя людства; прищеплювати любов до рідного краю, почуття відповідальності за благополуччя нашої держави  в публічній бібліотеці с. Рокитне  для учнів 5-го класу було проведено годину-реквієм  «Чорнобиль не має минулого часу».

     Зала була прикрашена квітами, іконою Божої Матері та викладкою літератури «Чорнобиль-біль наш довічний». Ведучі Світлана Ничипорчук та Галина Попач  розповідали присутнім про трагедію віку, яка сталася 30- років тому… В заході брали участь учні 5-6 класів, які розповідали вірші «Подяка Чорнобильцям», «Мавчать слова», «26 квітня…».

Підготувала Ничипорчук С.

 

 

Переглядів: 471 | Додав: WWWWW_W | Дата: 26.04.2016 | Коментарі (0)

     Стартує XIХ обласний фестиваль власної дитячої поезії «Провесінь», який продовжує скликати юні таланти.

     Березнівська центральна районна дитяча бібліотека спільно з відділом у справах сім’ї та молоді Березнівської райдержадміністрації, редакцією газети "Надслучанський вісник" організовують цей конкурс з метою пошуку юних талантів, підтримки обдарованої молоді, розвитку творчих здібностей у дітей, популяризації дитячого читання, виховання літературних та естетичних смаків. До участі запрошуємо дітей віком від 6 до 17 років, які мають власні поезії .

     В зв’язку  зi складним економічним становищем у країні та районі цього року конкурс проходитиме лише в заочному турі.

     Просимо до 1 травня 2016  року  надіслати 2-3 власні поезії, набрані на комп’ютері, вказавши прізвище, ім’я, по-батькові, школу, клас та адресу, назву літературного об’єднання  чи студії  за адресою: Центральна районна дитяча бібліотека, вул. Київська, 7, м. Березне, 34600,  на e-mail: lib_кids@ukr.net

      Переможці конкурсу відзначатимуться дипломами, пам’ятними подарунками.

Детальніше про конкурс за посиланням:

http://berezne.libr.rv.ua/kids/proves.html

Переглядів: 428 | Додав: WWWWW_W | Дата: 18.04.2016 | Коментарі (0)

     З метою популяризації літератури, виховання у користувачів   любові та бережливого  ставлення до книги, розширення читацького світогляду та привернення уваги до бібліотеки, бібліотекарями публічної бібліотеки с. Рокитне Ничипорчук С. Ф. та Кириловець Н.Т.  було проведено тиждень дитячого читання «Дружба з книгою – це свято».

     Були оформлені книжково-ілюстративні виставки «Подорож до країни див», «Нове в періодиці», «Новинки дитячої літератури».

     Захоплюючим знайомством з «домом для книжок» була екскурсія до бібліотеки для дітей дошкільного закладу «Казка». Діти уважно слухали бібліотекаря, який проводив екскурсію, а потім всі слухали цікаві казки та дивилися мультфільми («Нехочуха», «Незнайка» та інші).

     Протягом тижня було проведено літературну вікторину, ерудит-лото «З якої казки», конкурс «Загадки на кмітливість», презентація «Світ бібліотеки і ми у ньому» (про публічну бібліотеку с.Рокитне). Для дітей проводилися огляди енциклопедичних видань «Знання – це сила», день періодики «Країна журналія», а також перегляд мультиків «В гостях у країни Мультляндії».

Світлана Ничипорчук.

  

  

Переглядів: 597 | Додав: WWWWW_W | Дата: 18.04.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 12 13 14 15 16 ... 24 25 »
Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов
Хостинг від uCoz