П`ятниця, 03.05.2024, 09:40
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 124
Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

                            "Єдиний скарб у тебе – рідна мова.

                           Заклятий для сусіднього хижацтва.

Вона твого життя міцна основа,

Певніша над усі скарби й багатства"

П. Куліш

     Днями в Рокитнівській бібліотеці-філії було проведено бібліомікс до дня української писемності «Наша мова соловїна».

Свято складалось з 4-х частин:

1-ша частина: інформ-досьє «Історія української мови»;

2-га частина: мовознавча інтелект-вікторина «Веселкова наша мова»;

3-тя частина: поетична п’ятихвилинка «Лунай величне наше слово»;

4-та частина: конкурс скоромовок-спотиканок «Хто зможе повторити?».

Свято пройшло дуже цікаво.                                                                               Світлана Ничипорчук.

Переглядів: 602 | Додав: WWWWW_W | Дата: 18.11.2016 | Коментарі (0)

     Сильний дух ніколи не втрачає свого існування, і тому головна ідея цього проекту «Легенди про сучасних героїв України» – увічнити пам`ять про наших легендарних захисників, створити сучасний український епос за допомогою талановитих школярів з усіх куточків країни. Їх творча уява, добрі серця та щире бажання віддати шану воїнам за подвиг, безумовно, спроможні на шедеври дитячої думки.

     За думкою організаторів конкурсу, це буде найкращим моментом патріотичного виховання українських школярів – бо вони це зроблять самі для себе, працюючи над книгою, створюючи легенди про Героїв. Хтось з них «став» птахом, хтось – ячмінним колосом, а хтось «дивиться» з Небес на рідну землю, та вкладає всю свою любов до неї у силу вітру, а хтось і досі живе та дивує нас своїми вчинками… Від стародавніх героїв національного епосу – Данило Кожум`яки, Котогирошка та інших – до сучасних образів, які втілить в оповідання дитяча уява та фантазія.

     Головне – посіяти в розумі підлітків цінність високого духу людини, її моральні закони, справжню гідність, донести важливість та необхідність свого розвитку для цього.

Школярі пишуть про тих героїв, історії яких загально відомі, або про них розповіли батьки чи друзі, або інформацію знайдено у ЗМІ та Інтернет.

Умови участі у дитячому літературному конкурсі.

     Взяти участь у конкурсі мають змогу учні шкіл, гімназій ті інших навчальних закладів України та м. Києва, віком від 10-17 років. До участі у конкурсі приймаються оповідання, що не були раніше надруковані, або опубліковано в Інтернеті. Друковані твори надсилаються в електронному вигляді в текстовому форматі word на скриньку конкурсу konkurc-jobs@i.ua

     Разом із друкованим твором автори мають надати відомості про себе: ім’я, вік, місце проживання, навчальний заклад, назва твору, які будуть використані в друкованій книзі, як підтвердження авторства.

     Твори надсилаються членам журі на розгляд в електронному вигляді без відомостей про автора(для уникнення упередженості). Свої враження про твори журі можуть висловлювати на сайті проекту або на тематичній сторінці проекту в соцмережі Фейсбук.

     Прийом робіт до 1 березня 2017 року. Оголошення переможців 4 квітня 2017 р., на заході присвяченому міжнародному дню дитячої книги (формат, місце з'ясовуються). Презентація надрукованой книги 24 травня 2017 року(дата уточнюється).

Номінації за віковими категоріями та призовий фонд:

від  10-12 – 1,2,3 місця – 3000 грн.;  

від 12-15 – 1,2,3 місця – 3000 грн.;

від 15-17 – 1,2,3 місця – 3000 грн.

     Також меценати та партнери визначають своїх симпатиків та примирують учасників, але в симпатики не можуть входити призери конкурсу, яких визначило поважне журі. Симпатики брендів – 3000 грн.; Симпатики брендів – 3000 грн.; Симпатики брендів – 3000 грн.

     Оргкомітет визначив, що призовий фонд для переможців буде однаковий, так як головним призом для дітей буде книга, а їх ім’я увіковічиться  в історії на сторінка книги «Легенди сучасних героїв України», авторами якої во є.

     Твори призерів та симпатиків будуть надруковані в книзі «Легенди про сучасних героїв України».

... Читати далі »

Переглядів: 501 | Додав: WWWWW_W | Дата: 03.11.2016 | Коментарі (0)

     13 жовтня в інтернет-центрі бібліотеки   для учнів 8-9 класів було підготовлено відео-презентацію «Слідами козацької слави». Всім було цікаво дивитися про історію козаків їх традиції та здобутки.

Світлана Ничипорчук.

Переглядів: 501 | Додав: WWWWW_W | Дата: 20.10.2016 | Коментарі (0)

     Днями в бібліотеці с. Рокитне було проведено презентацію творчості видатного письменника, драматурга І.Кочерги.

     В бібліотеці було оформлено викладку літератури «Невтомний трудівник пера»

     Всі присутні переглянули презентацію «Біографія Івана Кочерги».

     Кочерга Іван Антонович – один із найцікавіших українських драматургів XX ст. Він залишив сценічну спадщину, багату на естетичну і філософську думку. Людинолюб-мрійник і драматург-мислитель, який завжди сповідував незалежність мистецьких принципів, він, попри несприятливість доби, творив драматичну класику, що витримала найтяжче випробування – часом.

     Іван Кочерга писав свої твори в час, коли не можна було відкрито висловлювати свої думки. У країні, де людина вважалася маленьким гвинтиком, який будь-коли можна замінити, письменник шукав у історичному минулому образи, на прикладі яких показував, що життя кожної людини безцінне, якщо воно присвячене служінню народу.

Світлана Ничипорчук.

Переглядів: 498 | Додав: WWWWW_W | Дата: 20.10.2016 | Коментарі (0)

     З метою розкриття змісту та наслідків трагедії Бабиного яру, виховання гордості за тих співвітчизників, які віддали своє життя заради інших, непримиренність до насильства, продовжити формування культури міжнаціональних відносин у суспільстві   29 вересня в бібліотеці с. Рокитне було проведено відео-презентацію «Трагедія Бабиного яру». Було оформлено виставку-спомин  «Шлях Бабиного яру».

     Захід проведено для різної категорії користувачів.

Світлана Ничипорчук.

Переглядів: 461 | Додав: WWWWW_W | Дата: 03.10.2016 | Коментарі (0)

     Голосні читання та викладка літератури до 160–ї річниці від дня народження Івана Франка «Велетень української літератури» підготовлено для учнів 5-6 класів.

     Присутніх 9 учнів.

Світлана Ничипорчук.

Переглядів: 445 | Додав: WWWWW_W | Дата: 09.09.2016 | Коментарі (0)

     Для учнів 5-6 класів  в бібліотеці проведено мандрівку по інтернету веб-квест «Сім чудес України» - сім історико-культурних пам’яток України: Заповідник «Кам'янець», який розташований в Кам’янець - Подільську, Києво-Печерська лавра в Києві, Софіївка в Умані, Софія Київська в Києві, Херсонес Таврійський в Севастополі,Хотинська фортеця (Хотин), Хортиця (Запоріжжя). Присутніх 10 учнів.

Світлана Ничипорчук.

Переглядів: 441 | Додав: WWWWW_W | Дата: 09.09.2016 | Коментарі (0)

     До дня незалежності  в бібліотеці - філії с. Рокитне  відбулася відео-презентація фото літопису "Ще не вмерла України ні слава, ні воля! Шлях нескорених" (https://www.youtube.com/watch?time_continue=194&v=z9U3j6AUe2w)

     Відео-презентація присвячена 25-й річниці незалежності України та висвітлює події сучасної української державності. Присутніх 11 учнів.

Світлана Ничипорчук.

Переглядів: 469 | Додав: WWWWW_W | Дата: 09.09.2016 | Коментарі (0)

     Літо, чудова пора відпочинку та канікул, тож для своїх маленьких користувачів ми зорганізували бібліотечний кінозал з перегляду  мультфільмів "Мульти-Пульти".        Наші маленькі гості відвідували різноманітні сайти для перегляду цікавих, пізнавальних новеньких мультиків.

Світлана Ничипорчук.

 

 

 

Переглядів: 470 | Додав: WWWWW_W | Дата: 05.08.2016 | Коментарі (0)

     В бібліотеці – філії с. Рокитне  працює літня тераса «Читай і засмагай». 

  Сховавшись в затишному куточку від метушні, тут можна подихати свіжим повітрям, перегортаючи сторінки цікавого журналу, газети чи книги насолодитися читанням.

     Цього року для користувачів нашої бібліотеки ми пропонуємо свіжі газети та журнали для дітей та дорослих: «Порадниця», «Здоров’я і довголіття», «Журавлик», «Голос України», «Жінка», «Дім, сад, город», «Яблунька», «Малятко», «Юная леди» та інші.

      Організовувалися викладки літератури «Тарас Бульба – Боровець і його «Поліська Січ»», «Євген Коновалець – і наша доба»,  «Обличчя і душа українського поетичного кіно» (75 р. від д. н. І.Миколайчука), «Традиції і свята українського народу», «Нова хвиля української прози», «Добрій господині – добрі поради», «Маленька людина і великий світ», «Замок чудес» для різної категорії користувачів.

Світлана Ничипорчук,

Ніна Кириловець.

Переглядів: 454 | Додав: WWWWW_W | Дата: 05.08.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 11 12 13 14 15 ... 24 25 »
Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов
Хостинг від uCoz