Четвер, 28.03.2024, 19:35
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 124
Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

19 грудня у Рокитнівському сільському будинку культури у співпраці з бібліотекою – філією с.Рокитне пройшов літературний ранок «В український рідний край поспішає Миколай». Свято пройшло на піднесеному настрої. Діти декламували вірші, пісеньки про святого Миколая, зиму: «Святий Миколай», «Зимонька зима», «Здраствуй зимонько весела…», «На святого Миколая», «День святого Миколая», «Ой хто, хто Миколая любить», танець «Сніжинок». Потім провели конкурс малюнка між дітьми 5-8 класів. Переможцями стали : І –місце Таргонська Дарина учениця 8-го класу, ІІ – місце Лобач Анастасія учениця 8-го класу, ІІІ – місце розділили між Кулакевич Марією та Ющук Олесею учениці 8-го та 6-го класу. В кінці заходу всім присутнім діткам роздали Миколайчики.

На заході було присутніх 120 чоловік, учні 2-8 класів, вчителі та батьки.

Підготувала С.  Ничипорчук.

 

Переглядів: 192 | Додав: WWWWW_W | Дата: 21.12.2019 | Коментарі (0)

15 грудня у бібліотеці – філії с.Рокитне було проведено майстер – клас «Новорічні сніжинки». Були присутні діти 4-7 класів. Діти із – задоволенням виготовляли новорічні сніжинки, кожен з присутніх старався щоб виходила найкраща сніжинка.

Світлана Ничипорчук.

 

 

Переглядів: 252 | Додав: WWWWW_W | Дата: 16.12.2019 | Коментарі (0)

Андріївські вечорниці – одна з найцікавіших українських традицій, що крізь віки дійшла до нашого часу. Кожного з нас цікавить наше майбутнє. А особливо дівчат. Коли вийдеш заміж? Яким буде чоловік? Чи буде шлюб щасливим? Ці питання є улюбленими на дівочих посиденьках.

У народі свято Андрія Первозваного називають Калитою. Воно вважається парубочим, оскільки в Андріївську ніч парубкам дозволено бешкетувати і робити різні збитки, а дівчата цієї ночі можуть дізнатись свою долю. 7 грудня, у свято покровительки дівчат Катерини, починаються молодіжні обряди. Свято Андрія є логічним продовженням молодіжних гулянь, де юнаки і дівчата шукають собі пару для майбутнього подружнього життя.

12 грудня в СБК с.Рокитне було проведено Андріївські вечорниці. За традицією проводили ворожіння на судженого і на результат майбутнього сімейного життя, вечорниці супроводжувалися веселими співами, дівочими посиденьками, знайомствами і заграваннями молоді. Веселі жарти, забави з Калитою, частування смаколиками, співи – усе це об’єднало учасників і гостей в єдину родину. На завершення смачну калиту та вареники ділили між гостями і учасниками дійства.

Гості свята мали можливість поринути у давні часи.

Світлана Ничипорчук.

Переглядів: 233 | Додав: WWWWW_W | Дата: 16.12.2019 | Коментарі (0)

В бібліотеці –філії с.Рокитне 4 грудня було проведено правову мандрівку «Права дитини: від витоків до сьогодення». Бібліотекар оформила книжкову виставку «Право в нашому житті».

Присутнім було цікаво і корисно довідатись про свої права, обов’язки і відповідальність згідно чинного законодавства України та Декларації прав дитини. Життєві приклади, конкретні ситуації змусили замислитися учнів про необхідність знати, поважати і виконувати закони нашої держави, адже їх незнання не звільняє від відповідальності.

Підведенням підсумку даного заходу став перегляд слайд-програми «Права свої знай, обов’язки не забувай».

Підготувала Ничипорчук С.

Переглядів: 201 | Додав: WWWWW_W | Дата: 06.12.2019 | Коментарі (0)

На підвіконні палахтить

Скорботи полум’я священне –

То свічка пам’яті горить

За всіх безвинно убієнних.

Мій розум навіть не збагне

Страшної люті сталінізму,

Що катував своїх людей,

Це ще жахливіше фашизму!

22 листопада в бібліотеці – філії с.Рокитне було проведено годину-реквієм «Голод 33-го».  Було оформлено виставку- реквієм «Голодомор – мовою документів». Бібліотекар розповіла про трагічні сторінки голоду 1932-1933рр. Голодомор в Україні 1932-33 рр. – визнаний акт геноциду українського народу, про який варто говорити. Його треба вшановувати, про нього треба пам’ятати та ні в якому разі не забувати. Адже правда про голодомор в Україні 32-33 має говорити, тільки це можна вважати найкращим визнанням трагедії, як геноциду до української нації, і це дійсно буде найкращим вшануванням пам’яті жертв голодомору.

Учні декламували вірші «Полум’я скорботи», «Реквієм», «До дня пам'яті жертв Голодомору…», переглянули відеокадри кінодокументів голодомору. Присутні учні 8-го класу, 15 чоловік.

Підготувала Ничипорчук С.

Переглядів: 214 | Додав: WWWWW_W | Дата: 25.11.2019 | Коментарі (0)

В неділю, 03 листопада, активні, спортивні, стильні мандрівники, жителі селища прийняли участь у черговій вело-мандрівці «Стиль життя: подорожі, мандрівки, активний відпочинок», яку організували працівниці Рокитнівської центральної районної бібліотеки.

Стартувала вело-подорож від Рокитнівської центральної районної бібліотеки де наш гід, Антоніна Боровська, ознайомила групу з маршрутом вело-мандрівки, і подорож-екскурсія розпочалась. Першою локацією подорожі був Рокитнівський дендропарк, прогулюючись осіннім парком учасники екскурсії дізнались коротку інформаційну довідку про дендропарк, ознайомились з флорою і фауною, зарядились енергією і рушили до наступної локації. Польський військовий цвинтар смт. Рокитне.

Далі маршрут пролягав у село Рокитне, де під опіку екскурсантів взяла бібліотекар бібліотеки-філії с. Рокитне Світлана Ничипорчук. Пані Світлана провела екскурсію по музейній експозиції «Народна творчість с. Рокитне», що діє в бібліотеці-філії с. Рокитне та за бажанням групи екскурсію по бібліотеці. Далі група відвідала Свято-Успенський храм, пройшлися до Древлянських поховань, попросили здоров’я, енергії та сили у 400-та літнього дуба (пам'ятка природи на території школи). Наступна зупинка нашого маршруту була біля пам'ятника «Пушка» (пам’ятник встановлено на честь 30-річчя звільнення України від німецько-фашистських загарбників), далі спинились біля пам’ятного хреста, що встановлений на березі місцевої річки з нагоди 1030 річниці Хрещення Київської Русі-України та вшанування пам’яті князя Володимира. Задум про створення пам’ятного знака належить настоятелю Свято-Успенського храму протоієрею Йосипу (нині нажаль вже покійному).

Рухаючись вулицею Богдана Хмельницького вело-мандрівники прямували до місцевого цвинтаря де похований відомий пророк Терентій Іванович Люмах (провидець Терешко). Він жив на хуторі поблизу Рокитного. Неписьменний чоловік пророкував на багато десятиліть уперед. Передбачив більшовицький переворот, розстріл царської сім'ї, Другу світову війну, масове винищення євреїв, створення атомної зброї, а також науково-технічний прогрес: виникнення телебачення, засобів мобільного зв'язку, Інтернету... Колись хуторянина вважали його чудним, а нині вражаються його передбаченнями.

Кінцевою точкою маршруту було місце відпочинку у ліску неподалік дороги. Чудово облаштована місцина, яка видно одразу користується великою популярністю у відпочивальників, але на жаль не кожен відпочивальник має бажання після себе по прибирати. Тож, наша туристична група ще й організувала акцію «Я еко-турист» під час якої прибрали галявину від сміття. Насичені мандрівкою, емоціями, інформацією, трошки потомлені всі заслужили і на відпочинок. За приємним спілкуванням спостерігали чудові краєвиди – захід сонця, зігрівались ароматним чаєм зі смаколиками приготовленими хазяйками-мандрівницями.

Вдячні організаторам, всім учасникам вело-мандрівки за активно, корисно, приємно проведений час, рухливий відпочинок, ви СУПЕРОВІ. Подорожуймо, мандруймо, активно відпочиваймо, адже наш край багатий на туристичні маршрути.

Оксана Лісовець.

... Читати далі »

Переглядів: 260 | Додав: WWWWW_W | Дата: 06.11.2019 | Коментарі (0)

Бібліотека – філія с. Рокитне КЗ «Рокитнівська ЦБС» – це «живий» багатогранний організм, усі процеси якого спрямовані на задоволення потреб реальних та потенційних користувачів бібліотеки.

Тому на базі бібліотеки – філії було проведено професійне рандеву «Палітра професійної майстерності» для бібліотечних працівників району. 

Зустріч розпочалася з вітального слова користувачів бібліотеки та учасників художньої самодіяльності сільського Будинку культури.

Організатор заходу - провідний методист Рокитнівської ЦРБ Людмила Іванівна Дудик зазначила, що  в бібліотеці створені всі умови для якісного обслуговування читачів. Бібліотека – це дозвіллєвий центр місцевої громади. Це також центр суспільного життя, оазис комфортного перебування, спілкування.

Завідуюча бібліотекою Ничипорчук Світлана Федорівна провела оглядову екскурсію по бібліотеці. В презентації «Рокитнівська сільська бібліотека в колі нових змін»  розкриті всі основні аспекти діяльності книгозбірні.     

Постійно в полі зору бібліотеки – соціокультурна діяльність. Переважна більшість масових заходів проводиться спільно з працівниками сільського Будинку культури. І про тісну співпрацю між закладами культури розповіла художній керівник Попач Ганна Федорівна.

Особливу актуальність  в даний час має музейна експозиція «Народна творчість с.Рокитне». Вона складається з таких розділів: «Співає родина Ковальчуків», «З народного джерела», «Пісня – доля моя». Завдяки музейній діяльності бібліотека стала улюбленим місцем зустрічей та спілкування людей різного віку. Було докладено багато зусиль і власних ресурсів для облаштування музейної експозиції стендами, вітринами для розміщення експонатів. Про це розповіли ведучі заходу  Попач Г.Ф. та Ничипорчук С.Ф., а підтримали їх піснею учасниці колективу «Куточане».

Для популяризації читання неможливо обійтись без співпраці з тими, хто творить  історію села – з талановитими жителями громади.  Великий інтерес і зацікавленість викликала  зустріч з жителькою с. Рокитне, художнім керівником колективу «Куточане» Ганною Панасюк. Вона читала свої вірші про рідний край і героїв АТО, а з внучкою Анною Панасюк виконали повстанський гімн, який сама і написала.

На захід завітали гості Сарненського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги на чолі з директором Міхновою Юлією Олегівною.   Представники центру провели для бібліотекарів району захоплюючу гру «Правова монополія».

Сьогодні наша бібліотека – це місце зустрічі не тільки з книгою, а й з людьми, осередок відпочинку, дозвілля. Тому працівники Будинку культури  підготували для колег дійсно святковий захід з піснями, танцями «Ми діти твої, Україно».

Нові формати спілкування, фотозони, майстер-класи – все це дуже подобалося відвідувачам.

В кінці заходу зроблено спільне фото про хорошу зустріч.

... Читати далі »

Переглядів: 288 | Додав: WWWWW_W | Дата: 28.08.2019 | Коментарі (0)

Конкурс «Краща книга Рівненщини» заснований ГО «Рівненське обласне відділення Української Бібліотечної Асоціації» (РОВ УБА) у 2009 році та Основними завданнями Конкурсу є виявлення кращих видань місцевих авторів; виховання культури читання та любові до книги серед дітей та молоді.

Основними завданнями Конкурсу є виявлення кращих видань місцевих авторів; виховання культури читання та любові до книги серед дітей та молоді.

Голосування відбувається у 2 – х номінаціях: «Краще прозове видання», «Краща поетична збірка».

Обрати своїх кандидатів на перемогу Ви можете наступним чином:

проголосувати в онлайн опитуванні: https://forms.gle/gKn6kfNpwZuDQD3CA;

заповнити анкету у нашій бібліотеці та у всіх бібліотеках району;

надіслати свої пропозиції на електронну адресу metod@libr.rv.ua, rvbiblio@gmail.com або написати власний варіант у коментарях посту.

Онлайн опитування оновлюється кожні 2 тижні!!!

Хто переможе – залежить від Вас!

Підведення підсумків конкурсу відбудеться у квітні 2020 року.

Положення про конкурс: http://libr.rv.ua/ua/read/80-polozhennya-pro-oblasnij-cshorichnij-konkurs-kracsha-kniga-rivnencshini/.

Джерело:

http://libr.rv.ua/ua/news/3119/

Переглядів: 202 | Додав: WWWWW_W | Дата: 15.08.2019 | Коментарі (0)

Голодомор

Ти кажеш не було голодомору?

І не було голодного села?

А бачив ти в селі пусту комору,

З якої зерно вимили до тла?

Як навіть вариво виймали з печі

І забирали прямо із горшків,

Окрайці виривали з рук малечі

І з торбинок нужденних стариків?

Ти кажеш, не було голодомору?

Чому ж тоді, як був і урожай,

Усе суціль викачували з двору.

-Греби, нічого людям не лишай!..

Я бачив сам у ту зловісну пору

І пухлих, і померлих на шляхах.

І досі ще стоять мені в очах…

А кажеш – не було голодомору!

Д. Білоус

З 24 червня по 7 липня в бібліотеці – філії с. Рокитне  діяла пересувна виставка «Нас вбивали, бо ми - українці», яку для експозиції представив Національний музей «Меморіал жертв Голодомору». Працівники бібліотеки знайомили відвідувачів бібліотеки про причини Голодомору, вчинені з наміром знищити, повністю або частково, б ... Читати далі »

Переглядів: 283 | Додав: WWWWW_W | Дата: 10.07.2019 | Коментарі (0)

27 червня в бібліотеці – філії с.Рокитне пройшла  година історії «Оберіг нашої державності - Конституція». Було оформлено виставку – інсталяцію «З Днем Конституції Україно». Це державне свято щорічно відзначається на честь ухвалення Конституції незалежної України. Основний Закон Держави Україна був ухвалений 28 червня 1996 року на 5-й сесії Верховної Ради України 2-го скликання. Конституція України набула чинності з дня її прийняття.

Світлана Ничипорчук.

Переглядів: 260 | Додав: WWWWW_W | Дата: 27.06.2019 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 6 ... 24 25 »
Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов
Хостинг від uCoz