Понеділок, 06.05.2024, 06:17
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS

Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 124
Друзі сайту


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

Бібліотекарі бібліотеки-філії с.Рокитне, активно співпрацюючи  з громадою села та його очільником, звернулися до голови сільської ради Петра Михайловича Гончара з проханням щодо придбання меблів, а саме: дитячих та дорослих стільців та столиків для створення затишної ігрової зони відпочинку та  спілкування користувачів.

         Через деякий час Петро Михайлович допоміг нам у вирішенні цієї проблеми. На кошти виділені сільською радою ми придбали омріяні меблі вісім добротних м’яких дорослих та  дев’ять дитячих стільців і два дитячих столики. Наші користувачі дорослі і діти дуже зраділи  новим меблям.

         Ми бібліотекарі Ничипорчук С. та Кириловець Н., а також наші користувачі дуже вдячні за допомогу Рокитнівському сільському голові Гончару Петру Михайловичу.

Переглядів: 357 | Додав: WWWWW_W | Дата: 21.08.2018 | Коментарі (0)

14 червня в бібліотеці-філії с.Рокитне з метою поширення культурної та історичної спадщини Кримського півострова було проведено інтернет –подорож «Мальовничі місця Криму». Діти подорожували по чудових та мальовничих місцях Криму: «Лівадійський палац», «Ластівчине гніздо», «Масандрівський палац», «Генуезька фортеця» та інше. Всі були вражені красою Криму.

Переглядів: 348 | Додав: WWWWW_W | Дата: 18.06.2018 | Коментарі (0)

Літо? У бібліотеці?

Це крутіше дискотеки,

Це свято, це сміх,

Це книжковий дивосвіт!

3 червня для юних користувачів бібліотеки відбулось відкриття літніх читань «Канікули з книгою».

Метою успішного проведення літніх читань у бібліотеці є:

- Створення дружнього, комфортного простору для дітей, а також території для гри, і фантазії, творчості;

- Виховання у дітей творчого мислення;

- Використання комп’ютерних технологій, доступу до мережі Інтернет.

Важливою складовою  у проведенні літніх читань для дітей стане організація проведення тематичних виставок «Країна Читалія на планеті літа», «Канікули – щаслива пора», екскурсій до бібліотеки «Народна творчість нашого краю», «Світ чудес - бібліотека», Літній бібліотечний кінозал «Мультяшне літо», бібліомікс «Для тих хто любить читати», бук-квест «За казками Ш. Перро», піар-акція «Виходь у двір читати», віртуальні змагання «Цей загадковий інтернет- простір», арт-майданчик «Шукаємо таланти» та інше.

Долучитись до програми літніх читань «Канікули з книгою», прийняти участь у заходах можна буде протягом літа, до 31 серпня.

Чекаємо на Вас.

Переглядів: 358 | Додав: WWWWW_W | Дата: 18.06.2018 | Коментарі (0)

Сьогодні день дитинства — гарне свято!
І мирне сонечко згори нам шле привіт.
Пісень і радості, та щастя так багато...
Цей гарний день святкує цілий світ!

1 червня працівники бібліотеки у співпраці з працівниками Будинку культури с.Рокитне провели свято до дня захисту дітей «Я, ти, він, вона – разом дружня сімя».

Сцена святково прикрашена жовто-блакитними повітряними кульками. На святі були присутні діти різного віку. Свято пройшло весело та цікаво. Діти розказували віршики, співали пісеньки про Україну, маму, родину і мир. Проводилися ігри та розваги.

А в кінці свята пройшов флеш-моб та святкова дискотека. Діти, які приймали участь були нагороджені призами та солодощами.

Переглядів: 309 | Додав: WWWWW_W | Дата: 01.06.2018 | Коментарі (0)

З 16 по 23 травня в бібліотеці-філії с.Рокитне з учнівською молоддю було проведено цикл заходів до святкування Дня Європи в Україні. Зокрема проведено годину цікавих повідомлень «Цікаві факти про Євросоюз». Оформлено виставку-досьє «У книжок немає кордонів», на якій представлені книжкові видання про різні країни Європи.

Захід проводився з метою розширення знань учнів про історію створення Європейського Союзу та теперішній геополітичний стан ЄС. Під час заходу присутні ознайомилися з мультимедійними презентаціями «Міста – острови Європи» і «Найменші країни Європи».

Переглядів: 385 | Додав: WWWWW_W | Дата: 23.05.2018 | Коментарі (0)

ЗАГАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ ПРО КОНКУРС

Літературний конкурс «Напишіть про мене книжку!» заснований у 2015 році видавництвом «Фонтан казок» із метою заохотити українських письменників до творення актуальних високохудожніх повістей для сучасних дітей і молодших підлітків – таких повістей, у героях яких сучасні українські діти й молодші підлітки «упізнавали б себе».

УМОВИ КОНКУРСУ ТА ВИМОГИ ДО КОНКУРСНИХ РУКОПИСІВ

До участі в конкурсі запрошуються українські письменники (громадяни України) – на рівних умовах як відомі автори, так і дебютанти. Єдине обмеження: на час подачі рукопису на конкурс авторові має виповнитися 18 років. Один автор може подавати на розгляд кілька творів, які відповідають умовам конкурсу, притому як в одній номінації, так і в різних – кожен із цих творів розглядатиметься й оцінюватиметься окремо.

Конкурс проходить у трьох номінаціях:

– «Добрі казки» – твори в жанрі літературної казки;

– «Добрі пригоди» – повісті для дітей молодшого шкільного віку;

– «Книжка про мене» – повісті для дітей середнього шкільного віку.

Вимоги до тексту в номінації «Добрі казки»:

– за жанром це має бути прозова літературна казка або збірка казок – хоч цикл, об’єднаний спільними героями, а хоч просто збірка, цілісна лише стилістично;

– читацька аудиторія твору – діти дошкільного і почасти молодшого шкільного віку (орієнтовно від 3 до 8 років);

– у центрі оповіді має бути яскравий, ефектний персонаж, оригінальний художній образ, цікавий сучасній дитині і близький її світовідчуттю та способу мислення;

– текст має бути написаний грамотною українською мовою;

– твір раніше не виходив окремою книжкою чи складовою книжки (публікація в літературних журналах, зокрема електронних, усього твору чи його частини не є перешкодою для того, щоб подати твір на конкурс).

– обсяг тексту: до 50 тисяч комп’ютерних знаків із пробілами.

Вимоги до тексту в номінації «Добрі пригоди»:

– за жанром це має бути повість – себто цілісна історія, а не збірка оповідань чи казок;

– читацька аудиторія твору – діти молодшого шкільного віку (6+);

– у центрі оповід ... Читати далі »

Переглядів: 373 | Додав: WWWWW_W | Дата: 19.05.2018 | Коментарі (0)

10 квітня 2018 року в рамках відзначення Дня Конституції України розпочато Всеукраїнський конкурс плакату «Я – Україна!»

До участі у Конкурсі запрошуються учасники віком від 6 до 19 років.

Конкурс організовано з метою сприяння розвитку дитячої творчості та активізації потенціалу дітей, а також формування національно-патріотичної свідомості молоді.

Захід проводиться з ініціативи громадської організації «Волонтерський рух «Батальйон Сітка».

Роботи приймаються на електронну пошту: batalionsitka@ukr.net до 31 травня 2018 року включно.

В техніці виконання плаката обмежень немає. Журі визначає роботи у трьох вікових групах.

22 червня 2018 року переможці Конкурсу будуть урочисто нагороджені відповідними грамотами, нагородами та цінними подарунками.

За результатами Конкурсу також будуть проведені виставки плакатів учасників, організовані публікації у засобах масової інформації та соціальних мережах з відповідними коментарями про автора.

Більш детальна інформація за посиланням.
З питань партнерства звертайтеся за тел. +380-096-032-89-83

Переглядів: 395 | Додав: WWWWW_W | Дата: 20.04.2018 | Коментарі (0)

Всеукраїнський конкурс проектів «МОЇ ПРАВА — МОЄ ЖИТТЯ» започатковано на виконання Указу Президента № 361\2017 від 14.11.2017 р. «Про оголошення в Україні 2018 року Роком реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право!».

Основними завданнями Конкурсу є сприяння цивільному правовому захисту дитини, самореалізації дітей, розвиток інтелектуального потенціалу дітей України; запобігання та профілактика правопорушень з боку дітей, їхньої антисоціальної поведінки; консолідація українського суспільства; підвищення міжнародного авторитету України.

Метою Конкурсу є формування у дітей правової культури громадянина України, що складається зі свідомого ставлення до своїх прав і обов'язків перед суспільством і державою; ознайомлення дітей зі своїми правами, обов'язками та відповідальністю згідно з чинним законодавством України та Декларації ООН про права дитини; розвиток інтересу до правових відносин; сприяння поглибленню правових знань та формуванню правової свідомості — сукупності правових уявлень, поглядів, переконань і почуттів, що визначають ставлення особистості до вимог законів, регулюють її поведінку в конкретній правовій ситуації.

Учасники Конкурсу

Участь у Конкурсі беруть діти, що проживають в Україні, у двох вікових категоріях:

-           учні 7-9 класів від 13 до 15 років;

-           учні 10-11 класів від 15 до 18 років.

Конкурс проводиться у двох номінаціях: індивідуальні та колективні проекти.

Строки проведення Конкурсу

Конкурс проводиться з 1 квітня по 10 грудня2018 року у два тури:

-           перший — з 1 квітня по 1 вересня на обласному рівні;

-           другий, підсумковий — з 2 вересня по 10 грудня у м. Києві.

Більше про конкурс у Положенні.

ПОЛОЖЕННЯ

про всеукраїнський конкурс проектів

«МОЇ ПРАВА — МОЄ ЖИТТЯ»

... Читати далі »

Переглядів: 334 | Додав: WWWWW_W | Дата: 20.04.2018 | Коментарі (0)

Всеукраїнський конкурс-виставка дитячих малюнків «Сторінками книг Чингіза Айтматова».

Мета конкурсу – популяризація серед дітей літературної спадщини одного з найвідоміших діячів киргизької літератури – письменника Чингіза Айтматова, активізація пізнавальної діяльності дітей засобами образотворчого мистецтва, розширення знань про історію, культуру, літературу Киргизької Республіки, що сприятиме зміцненню добросусідських відношень між нашими країнами.

Завдання Конкурсу:

-        стимулювати розкриття творчих здібностей та талантів у підростаючого покоління;

-        розвинути самостійність та оригінальність у творчій діяльності;

-        викликати інтерес у дітей до киргизької історії, культури, літератури

Умови конкурсу:

На Конкурс надсилаються творчі роботи дітей, в яких власноруч, без допомоги батьків, буде зображено літературних героїв творів Ч.Айтматова.

Малюнки подаються на Конкурс у довільній живописній формі, виконані олівцями, пастеллю, олійними, акварельними, акриловими фарбами чи гуашшю.

Розмір роботи повинен відповідати формату А-3 (інші роботи не розглядаються). Згортання та згинання робіт не допускається.

Кожний учасник може подати на Конкурс не більше однієї роботи.

Учасники Конкурсу

У конкурсі беруть участь читачі-діти віком від 6 до17 років.

Конкурс проводиться за трьома віковими категоріями:

перша категорія – автори робіт віком від 6 до 9 років;

друга категорія – автори робіт віком від 10 до 13 років;

третя категорія – автори робіт віком від 14 до 17 років.

Строки проведення Конкурсу

Конкурс проводитиметься з 30 березня по 19 грудня 2018р у два тури:

перший — з 30 березня по 30 вересня на обласному рівні;

другий, підсумковий — з 1жовтня  по 31листопада у м. Києві.

Урочисте нагородження відбудеться 19 грудня 2018 року.

Конкурс проводиться за підтримки Посольства Киргизької Республіки в Україні. Організаційно-методичне забезпечення Конкурсу здійснює Національна бібліотека для України дітей.

Більше про конкурс у Положенні.

Положення

... Читати далі »

Переглядів: 441 | Додав: WWWWW_W | Дата: 20.04.2018 | Коментарі (0)

З метою виховання та розширення знання учнів про святкування Великодніх свят. Розкрити зміст свят. Відроджувати звичаї та обряди нашого народу, примножувати його традиції. Виховувати у школярів почуття любові до свого народу. Бібліотекою разом з Будинком культури було проведено літературний ранок «Страсті Господні» для дітей 5-6 класів. Захід розпочався з розповіді ведучих про страждання Ісуса Христа на фоні показу відео-фільмів: «Упала слеза на горячий песок», «Паска – це Христос».

Після показу фільмів діти розказували віршики та співали пасхальні пісеньки: «Христос Воскрес», «Великдень», «Писанка» та інші.

В кінці заходу дітям було вручено невеличкі солодкі подарунки «волочильне».

В бібліотеці оформлялася виставка-інсталяція «Благословення сходить з небес».

Переглядів: 313 | Додав: WWWWW_W | Дата: 16.04.2018 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 24 25 »
Рокитнівська ЦСПШБ © 2024 ¦ Розробка та дизайн: Іван Соколов
Хостинг від uCoz